Η συλλογή μας αποτελείται από δύο κατηγορίες προϊόντων:
Βιολογικά αρωματικά φυτά και βότανα
Αρτυματικά βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο και δάφνη που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ελληνική κουζίνα και κατ΄επέκταση στην μεσογειακή διατροφή και βότανα για αφεψήματα όπως τσάι του βουνού, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, χαμομήλι, λουΐζα, τίλιο, μέντα, λεβάντα και τσουκνίδα, που είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, μας προσφέρουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες απολαμβάνοντάς τα ζεστά ή κρύα όλες τις εποχές του χρόνου.
Βιολογικά όσπρια και σπόροι
Η σειρά τα ‘’γήινα και υγιεινά’’ της physis ambrosia περιλαμβάνει εκλεκτά βιολογικά όσπρια και σπόρους όπως φακές, φάβα, ρεβύθια, ρεβύθια μαύρα, φασόλια μέτρια, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια γίγαντες, φασόλια πλακέ και καλαμπόκι για ποπ κορν υψηλής θρεπτικής αξίας, που προέρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες της εύφορης ελληνικής γης.
Η Ελληνική ρίγανη είναι φυτό πολυετές και ποώδες, η ποιότητα της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα...
Το θυμάρι είναι πολύ γνωστό για το άρωμά του αλλά και για τις πολυάριθμες θεραπευτικές ιδιότητές του από την αρχαιότητα...
Τονωτικό βότανο με πολλές δράσεις και χρήσεις είτε σαν αφέψημα, είτε σαν άρτυμα στη μαγειρική. Το αιθέριο έλαιο...
Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται ως άρτυμα στη μαγειρική καθώς και στην παρασκευή...
Το πιο γνωστό και αγαπητό βότανο της ελληνικής γης, με πολλές και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες. Το τσάι...
Το φασκόμηλο, το ιερό βότανο της μακροζωίας, είναι ένα από τα πιο χαρισματικά και πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες...
Το μελισσόχορτο είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις...
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται ευρύτατα, κυρίως για την αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αντισηπτική, αντιβακτηριακή ...
Τα φύλλα της λουΐζας αποτελούν πλούσια πηγή φλαβονοειδών. Στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία...
Το τίλιο είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Τα άνθη περιέχουν αιθέριο έλαιο, φυτική βλέννα...
Τα κύρια δραστικά συστατικά του αιθέριου ελαίου της μέντας είναι η μενθόλη και η μενθόνη. Η μέντα έχει ευστόμαχες και άφυσες...
Η λεβάντα περιέχει αιθέρια έλαια ιδιαίτερα πλούσια σε οξικό λιναλύλιο και λιναλοόλη. Όταν τρίψουμε το φυτό και κυρίως τα άνθη, αναδίδει ένα...
Το φυτό εμφανίζει αντιασθματικές, αντιρρευματικές, αντισμηγματορροϊκές, στυπτικές, διουρητικές, γαλακταγωγές, αιμοστατικές και υπογλυκαιμικές ιδιότητες...
Οι φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών...
Η φάβα προέρχεται από το φυτό λαθούρι. Τα αλεσμένα σπέρματα του λαθουριού...
Τα ρεβύθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια ...
Ταπεινά αλλά πολύτιμα από διατροφικής άποψης, τα μαυρομάτικα φασόλια προσφέρουν...
Όπως και τα υπόλοιπα είδη φασολιών, τα φασόλια πλακέ αποτελούν μια από τις καλύτερες...
Αποτελούν πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών και συνδυασμένα με υδατάνθρακες όπως ρύζι...
Η πρόσληψη φασολιών παρέχει θρεπτικά οφέλη στη διατροφή του ανθρώπου. Αποτελούν...
Το ποπ κορν είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που προέρχεται από κόκκους...
Τα μαύρα ρεβύθια είναι μια σπάνια ποικιλία ρεβυθιού, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει...
Οι μαύρες φακές είναι ευρέως γνωστές και ως φακές Μπελούγκα. Εκτός από το χαρακτηριστικό...
Από τα παλαιότερα είδη ρυζιού στην ελληνική αγορά με λευκό χρώμα και κοντόσπερμο σχήμα...
Το ρύζι καρολίνα είναι λευκό μεσόσπερμο ρύζι, πολύ δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, κατάλληλο για πιλάφι...
Το ρύζι νυχάκι είναι λεπτό, μακρύσπερμο με λευκό κρυσταλλιζέ χρώμα...
Το καστανό είναι μερικώς αναποφλοίωτο ρύζι που κατά την επεξεργασία του...
Εκλεκτός τύπος μακρύσπερμου ρυζιού, όπου παίρνει το κίτρινο χρώμα του από τον εξωτερικό φλοιό του έπειτα...
Το κεχρί είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πολύτιμα συστατικά, το οποίο το κατανάλωναν...
Ο λιναρόσπορος είναι ένας μικρός ελαιούχος σπόρος με μεγάλη θρεπτική...
Η Ελληνική ρίγανη είναι φυτό πολυετές και ποώδες, η ποιότητα της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Η ρίγανη πέρα...
Το θυμάρι είναι πολύ γνωστό για το άρωμά του αλλά και για τις πολυάριθμες θεραπευτικές ιδιότητές του από την αρχαιότητα...
Τονωτικό βότανο με πολλές δράσεις και χρήσεις είτε σαν αφέψημα, είτε σαν άρτυμα στη μαγειρική. Το αιθέριο έλαιο...
Τα φύλλα της δάφνης χρησιμοποιούνται ως άρτυμα στη μαγειρική καθώς και στην παρασκευή...
Το πιο γνωστό και αγαπητό βότανο της ελληνικής γης, με πολλές και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες. Το τσάι...
Το φασκόμηλο, το ιερό βότανο της μακροζωίας, είναι ένα από τα πιο χαρισματικά και πλούσια σε θεραπευτικές ιδιότητες...
Το μελισσόχορτο είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις...
Το χαμομήλι χρησιμοποιείται ευρύτατα, κυρίως για την αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αντισηπτική, αντιβακτηριακή ...
Τα φύλλα της λουΐζας αποτελούν πλούσια πηγή φλαβονοειδών. Στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται για τη θεραπεία...
Το τίλιο είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Τα άνθη περιέχουν αιθέριο έλαιο, φυτική βλέννα...
Τα κύρια δραστικά συστατικά του αιθέριου ελαίου της μέντας είναι η μενθόλη και η μενθόνη. Η μέντα έχει ευστόμαχες και άφυσες...
Η λεβάντα περιέχει αιθέρια έλαια ιδιαίτερα πλούσια σε οξικό λιναλύλιο και λιναλοόλη. Όταν τρίψουμε το φυτό και κυρίως τα άνθη, αναδίδει ένα...
Το φυτό εμφανίζει αντιασθματικές, αντιρρευματικές, αντισμηγματορροϊκές, στυπτικές, διουρητικές, γαλακταγωγές, αιμοστατικές και υπογλυκαιμικές ιδιότητες...
Οι φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών...
Η φάβα προέρχεται από το φυτό λαθούρι. Τα αλεσμένα σπέρματα του λαθουριού...
Τα ρεβύθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια ...
Ταπεινά αλλά πολύτιμα από διατροφικής άποψης, τα μαυρομάτικα φασόλια προσφέρουν...
Όπως και τα υπόλοιπα είδη φασολιών, τα φασόλια πλακέ αποτελούν μια από τις καλύτερες...
Αποτελούν πολύ πλούσια πηγή πρωτεϊνών και συνδυασμένα με υδατάνθρακες όπως ρύζι...
Η πρόσληψη φασολιών παρέχει θρεπτικά οφέλη στη διατροφή του ανθρώπου. Αποτελούν...
Το ποπ κορν είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που προέρχεται από κόκκους...
Τα μαύρα ρεβύθια είναι μια σπάνια ποικιλία ρεβυθιού, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει...
Οι μαύρες φακές είναι ευρέως γνωστές και ως φακές Μπελούγκα. Εκτός από το χαρακτηριστικό...
Από τα παλαιότερα είδη ρυζιού στην ελληνική αγορά με λευκό χρώμα και κοντόσπερμο σχήμα...
Το ρύζι καρολίνα είναι λευκό μεσόσπερμο ρύζι, πολύ δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, κατάλληλο για πιλάφι...
Το ρύζι νυχάκι είναι λεπτό, μακρύσπερμο με λευκό κρυσταλλιζέ χρώμα...
Το καστανό είναι μερικώς αναποφλοίωτο ρύζι που κατά την επεξεργασία του...
Εκλεκτός τύπος μακρύσπερμου ρυζιού, όπου παίρνει το κίτρινο χρώμα του από τον εξωτερικό φλοιό του έπειτα...
Το κεχρί είναι ένα τρόφιμο γεμάτο πολύτιμα συστατικά, το οποίο το κατανάλωναν...
Ο λιναρόσπορος είναι ένας μικρός ελαιούχος σπόρος με μεγάλη θρεπτική...
Βιβλιογραφικές αναφορές: Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά και Αιθέρια Έλαια, Σταύρος Θ. Κατσιώτης - Πασχαλίνα Σ. Χατζοπούλου, Β΄ έκδοση , Φαρμακευτικά φυτά της Ελλάδας - Γιώργου Σφήκα.
Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.