Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Λεβάντα Bio

Λεβάντα Bio

Ιδιότητες:

Η λεβάντα περιέχει αιθέρια έλαια ιδιαίτερα πλούσια σε οξικό λιναλύλιο και λιναλοόλη. Όταν τρίψουμε το φυτό και κυρίως τα άνθη, αναδίδει ένα υπέροχο άρωμα.
Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των πονοκεφάλων, του πονόδοντου, της ελαφριάς κατάθλιψης, του εκνευρισμού και της μείωση του άγχους. Επίσης θεωρείται ότι ενεργεί κατά του βήχα, του άσθματος, του κοκίτη, της γρίπης και της λαρυγγίτιδας.
Παραδοσιακά το αφέψημα από άνθη λεβάντας βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας, ηρεμεί τα νεύρα, χαλαρώνει από τη νευρική υπερένταση και καταπραΰνει το στομάχι.

Χρήσεις:

Η λεβάντα με το ιδιαίτερο άρωμά της αλλά και τις ευεργετικές της δράσεις χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην αρωματοθεραπεία, αρωματοποιία όσο και στην παρασκευή αφεψημάτων. Το αφέψημα λεβάντας, είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με παρόμοιας δράσης δρόγες, χαρίζει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, δρώντας κατά της αυπνίας και του στρες.
Συστατικά: Βιολογικά άνθη λεβάντας
Είδος συσκευασίας: Craft χάρτινη σακούλα με παράθυρο (συμπεριλαμβάνονται φίλτρα τσαγιού)
Καθαρό βάρος: 30 γραμμάρια
Προέλευση προϊόντος: Ελλάδα
Περιοχή παραγωγής: Αναγράφεται πάνω στο προϊόν

Παρασκευή:

Για ζεστό ρόφημα γεμίζουμε το φίλτρο που περιέχεται στη συσκευασία και το τοποθετούμε σε μια κούπα, προσθέτουμε ζεστό νερό σε θερμοκρασία περίπου 90°C σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-7’. Αφαιρούμε το φίλτρο από την κούπα και απολαμβάνουμε σκέτο ή με γλυκαντικό.
Για κρύο ρόφημα ετοιμάζουμε διπλή δόση βοτάνου και προσθέτουμε παγάκια.
ρόφημα