Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Τσάι του Βουνού Bio

Τσάι του Βουνού Bio

Ιδιότητες:

Το πιο γνωστό και αγαπητό βότανο της ελληνικής γης, με πολλές και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες. Το τσάι του βουνού (σιδερίτης) περιέχει αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή, με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το τσάι του βουνού παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα ιδιοτήτων όπως αντισπασμωδικές, αναλγητικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αγχολυτικές, ευστόμαχες, εφιδρωτικές, τονωτικές, αντιαναιμικές διότι περιέχει σίδηρο, διουρητικές και αποτοξινωτικές.
Το αφέψημά του δρα σε φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού, κατά της δυσπεψίας και των γαστρεντερικών διαταραχών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά κατά του κρυολογήματος και της ρινικής συμφόρησης.

Χρήσεις:

Στη Μεσόγειο είναι πολύ δημοφιλές και διαδεδομένο, εύγευστο και αρωματικό ρόφημα, καταναλώνεται ζεστό ή κρύο με μέλι, λεμόνι ή σκέτο.
Συστατικά: Βιολογικά άνθη σιδερίτη
Είδος συσκευασίας: Craft χάρτινη σακούλα με παράθυρο (συμπεριλαμβάνονται φίλτρα τσαγιού)
Καθαρό βάρος: 20 γραμμάρια
Προέλευση προϊόντος: Ελλάδα
Περιοχή παραγωγής: Αναγράφεται πάνω στο προϊόν

Παρασκευή:

Για ζεστό ρόφημα γεμίζουμε το φίλτρο που περιέχεται στη συσκευασία και το τοποθετούμε σε μια κούπα, προσθέτουμε ζεστό νερό σε θερμοκρασία περίπου 90°C σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-7’. Αφαιρούμε το φίλτρο από την κούπα και απολαμβάνουμε σκέτο ή με γλυκαντικό.
Για κρύο ρόφημα ετοιμάζουμε διπλή δόση βοτάνου και προσθέτουμε παγάκια.
ρόφημα