Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Χαμομήλι Bio

Χαμομήλι Bio

Ιδιότητες:

Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο γνωστά φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο. Χρησιμοποιείται ευρύτατα, κυρίως για την αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αντισηπτική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση του.
Πολυάριθμες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το χαμομήλι εσωτερικά χρησιμοποιείται για γαστρικά έλκη, γαστρίτιδα, πεπτικές διαταραχές, ερεθισμούς του στόματος και για διαταραχές του ύπνου. Πολύ συχνά χρησιμοποιείται για τη θεραπεία φλεγμονών και ερεθισμών της αναπνευστικής οδού.
Εξωτερικά, το αφέψημα των ανθών του χαμομηλιού χρησιμοποιείται σε μώλωπες, εκζέματα, αιμορροΐδες, πληγές και σε άλλου είδους τοπικές φλεγμονές του δέρματος.

Χρήσεις:

Τα ξηρά άνθη του χαμομηλιού χρησιμοποιούνται για αφεψήματα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για τις πεπτικές και ηρεμιστικές του δράσεις, το γλυκό άρωμά του και την αυθεντική του γεύση.
Συστατικά: Βιολογικά άνθη χαμομηλιού
Είδος συσκευασίας: Craft χάρτινη σακούλα με παράθυρο (συμπεριλαμβάνονται φίλτρα τσαγιού)
Καθαρό βάρος: 25 γραμμάρια
Προέλευση προϊόντος: Ελλάδα
Περιοχή παραγωγής: Αναγράφεται πάνω στο προϊόν

Παρασκευή:

Για ζεστό ρόφημα γεμίζουμε το φίλτρο που περιέχεται στη συσκευασία και το τοποθετούμε σε μια κούπα, προσθέτουμε ζεστό νερό σε θερμοκρασία περίπου 90°C σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-7’. Αφαιρούμε το φίλτρο από την κούπα και απολαμβάνουμε σκέτο ή με γλυκαντικό.
Για κρύο ρόφημα ετοιμάζουμε διπλή δόση βοτάνου και προσθέτουμε παγάκια.
ρόφημα