Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πλιγούρι (σκληρού σίτου) Bio

Πλιγούρι (σκληρού σίτου) Bio

Ιδιότητες:

Το πλιγούρι, γνωστό και ως μπουλγκούρι ή πλιγούρι σιταριού, είναι ένα δημητριακό που φτιάχνεται από θρυμματισμένο σιτάρι, συνήθως σκληρό σιτάρι. Έχει χρυσαφένιο χρώμα και χοντρή υφή, και μπορεί να μαγειρευτεί σε διάφορα πιάτα.

Διατροφική αξία:

Το πλιγούρι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων, όπως μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

Χρήσεις:

Το πλιγούρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, σούπες, ριζότο και γεμιστά λαχανικά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του ρυζιού ή του κους κους.
Είδος συσκευασίας: Σακουλάκι PP
Καθαρό βάρος: 500 γραμμάρια
Προέλευση προϊόντος: Ελλάδα
Περιοχή παραγωγής: Αναγράφεται πάνω στο προϊόν

Προετοιμασία:

Για να μαγειρέψετε πλιγούρι, απλά βράστε το σε νερό ή ζωμό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε σε ρύζι ή στον φούρνο.