Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μελισσόχορτο Bio

Μελισσόχορτο Bio

Ιδιότητες:

Το μελισσόχορτο είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό και μελισσοτροφικό. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις καταπραϋντικές, αντισπασμωδικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Επιπλέον διευκολύνει την πέψη και την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών, κυρίως νευρικής προέλευσης, είναι άφυσο και ανθιϊδρωτικό, χρησιμοποιείται σε πονοκεφάλους και καταστάσεις νευρικότητας καθώς και για τη θεραπεία του ιού του απλού έρπητα.
Το αφέψημά του χρησιμοποιείται για διαταραχές του ύπνου και του γαστρεντερικού συστήματος.

Χρήσεις:

Χαλαρωτικό, καταπραϋντικό και με ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα λεμονιού, το αφέψημα του μελισσόχορτου καταναλώνεται ζεστό ή κρύο. Τα φύλλα του μελισσόχορτου προστίθενται σε πολλά είδη πιάτων κυρίως με ψάρι, κοτόπουλο, αλλά και σε σαλάτες, σάλτσες, γλυκά και φρουτοσαλάτες. Επίσης πολλοί αντικαθιστούν το βασιλικό με φύλλα μελισσόχορτου στην παρασκευή του pesto.
Συστατικά: Βιολογικά φύλλα μελισσόχορτου
Είδος συσκευασίας: Craft χάρτινη σακούλα με παράθυρο (συμπεριλαμβάνονται φίλτρα τσαγιού)
Καθαρό βάρος: 20 γραμμάρια
Προέλευση προϊόντος: Ελλάδα
Περιοχή παραγωγής: Αναγράφεται πάνω στο προϊόν

Παρασκευή:

Για ζεστό ρόφημα γεμίζουμε το φίλτρο που περιέχεται στη συσκευασία και το τοποθετούμε σε μια κούπα, προσθέτουμε ζεστό νερό σε θερμοκρασία περίπου 90°C σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5-7’. Αφαιρούμε το φίλτρο από την κούπα και απολαμβάνουμε σκέτο ή με γλυκαντικό.
Για κρύο ρόφημα ετοιμάζουμε διπλή δόση βοτάνου και προσθέτουμε παγάκια.
ρόφημα